Ukusno porodično jelo iz Lombardije
Sastojci
Priprema:
Dobro začinite meso sa obe strane solju i biberom.Zatim lagano posuti meso brašnom, ostatak otresti.
Zagrejte ringlu i dodajte malo maslinovog ulja u tiganj.
Pržite meso sa obe strane dok ne dobije svetlo zlatno smeđu boju.
Uradite to u serijama, a zatim ostavite po strani sa sokovima.
U velikom loncu od livenog gvožđa zagrejte komad putera i dodajte luk, šargarepu i celer.
Propržite oko 5 minuta dok ne omekša i tek počne da dobija boju, a zatim dodajte beli luk.
Deglazirajte lonac vinom i ostavite da se kuva - oko 4 minuta.
Dodajte paradajz iz konzerve, pileći bujon i buket garni i dobro začinite solju i biberom.
Ostavite ovo da provri na šporetu i kuvajte oko 10 minuta dok rernu zagrejete na 140C.
Ubacite meso u šerpu,poklooute i stavite u rernu na pečenje -okov2-3 sata(2ipo sata najbolje).
Poslužite sa krompir pireom ili sa risottom
.
Za puno divnih novih recepata zapratite naše prijatelje na instagram stranici https://www.instagram.com/porodicaukusa/.