Malo toga znamo o jermenskoj kuhinji a opet sigurni smo da će vam se ovakva poslastica svideti. Probajte.
Sastojci
Priprema:
Uzmite veliku posudu i u nju prvo sipajte ulje, posle dodajte prosejano brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo, nakon toga sipajte pivo i vanilu.
Dobro promešajte kašikom dok ne dobijete ujednačenu i gustu smesu.
Pripremite jedan veliki plitak pleh i obložite papirom za pečenje.
Uključite rernu na 180 stepeni da se greje.
Isecite ratluk na kockice.
Rukama uzimajte smesu, stavite parče ratluka unutra i oblikujte loptu.
Poređajte sve loptice u pleh, ostavite razmak između svake.
Pecite kolače sa ratlukom dok ne dobiju žućkastu boju, a nakon toga ih izvadite da se malo ohlade i uvaljajte svaku posebno u šećer u prahu.
Prijatno!