Malo toga znamo o jermenskoj kuhinji a opet sigurni smo da će vam se ovakva poslastica svideti. Probajte.

Sastojci


  • 1 šolja ulja
  • ½ šolje piva
  • 2 šolje brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 2 kutije ratluka
  • šećer u prahu (za valjanje)

  • Priprema:


    Uzmite veliku posudu i u nju prvo sipajte ulje, posle dodajte prosejano brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo, nakon toga sipajte pivo i vanilu.
    Dobro promešajte kašikom dok ne dobijete ujednačenu i gustu smesu.
    Pripremite jedan veliki plitak pleh i obložite papirom za pečenje.
    Uključite rernu na 180 stepeni da se greje.
    Isecite ratluk na kockice.
    Rukama uzimajte smesu, stavite parče ratluka unutra i oblikujte loptu.
    Poređajte sve loptice u pleh, ostavite razmak između svake.
    Pecite kolače sa ratlukom dok ne dobiju žućkastu boju, a nakon toga ih izvadite da se malo ohlade i uvaljajte svaku posebno u šećer u prahu.
    Prijatno!