Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu i najbolji način da vam počne divno jutro uz toplu kafu i kolač

Sastojci


  • 200 gr mlevenog plazma keksa
  • 75 gr stoni margarin
  • 300 gr manje slanog sira
  • 200 gr maskarpone
  • 200 gr (+ 50 gr za ukras) jagoda ili nekog drugog voća
  • 200 gr bele čokolade

  • Priprema:

    Pomešajte mleveni keks sa margarinom.
    Mora da bude čvrsta masa, da se ne kruni, a opet dovoljno mekana da kad uzmete u ruku možete da napravite kuglu koja se ne raspada.
    Smesu rasporedite po dnu i zidovima kalupa i stavite u frižider da se ohladi i stegne.
    Čokolada istopite na pari ili uz malo margarina u šerpi na tihoj vatri.
    Pasirajte dve vrste sira zajedno sa jagodama i čokoladom.
    Dobijeni krem sipajte preko kore i vratite pleh nazad u frižider.
    Prekrijte pleh i pustite da odstoji jedan dan pre služenja.
    Čizkejk ukrasite jagodama odozgo.
    Prijatno!