Jedan od klasika italijanske kuhinje koji se i danas često može naći na njihovim trpezama. Izuzetno je jednostavan za pripremu i sjajan za uživanje

Sastojci


Testo:

  • 250gr oštrog brašna;
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kesice šećera
  • prstohvat soli
  • malo rendane korice limuna
  • 1 belance
  • 125g čvrstog margarina

Punjenje:

  • 300g džema po izboru

Premaz:

  • 1 žumance
  • malo ulja
  • šećer u prahu ( na kraju)

Priprema:

Brašnu dodati so, šećer, vanilin šećer, rendanu koru limuna, belance i na listiće iseckan margarin i nakon toga brzinski zamešati testo.
Zatim testo razvaljati i staviti u kalup za krostate koji ste prethodno pripremili za pečenje ( premazali puterom i posuli brašnom )

NAPOMENA :

Koristite metalni ili silikonski kalup kako ne bi pukao pri hladjenju krostate.
Podlogu na par mesta probušiti viljuškom.
Krajeve testa iseći uz vrh kalupa, rasporediti džem unutra i odozgo i potom ukrasiti tračicama testa.
Staviti spoljašnje ivice ka unutra do džema
Ostaviti da se sve pripremljeno dobro rashladi ( zamrzivač 30-60 minuta ili frižider 60-90 minuta).


Pečenje :


Pre pečenja premazati testo žumancem sa malo ulja.
Krostatu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Gotova je kada lagano porumeni.
kada je gotova izvaditi je iz rerne i pustiti da se u potpunosti ohladi
Pre serviranja posuti je šećerom u prahu.
Prijatno!!!